Potilasruokailu

Potilasruoka- ja ravitsemusterapiapalveluista vastaa liikelaitos Ravioli. Hyvinkään sairaalassa ruoasta vastaa Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy ja ravitsemusterapiapalveluista sairaalan ravitsemusterapeutit. Ruoalla on suuri merkitys hyvinvointiin. Sairaana ruoan ja ravitsemuksen merkitys korostuu entisestään. Ravioli pyrkii edistämään toipumista tarjoamalla hoitoa tukevaa ruokaa: viisi ateriaa päivässä, aamiaisen, lounaan, iltapäivän välipalan, päivällisen ja iltapalan. Ruokalista on nähtävissä osaston ilmoitustaululla sekä Raviolin sivuilla.
 
Kaikki päivän ateriat sisältävät energiaa yhteensä noin 1800 kcal (7,5 MJ) kattaen päivän koko ravinnontarpeen. Ruokalistat laaditaan sairaalaruokasuositusten mukaisesti. Tärkeintä on ruoan maku ja monipuolisuus, mutta myös rasvan ja suolan määrä sekä rasvan laatu on otettu huomioon. Raviolissa valmistetun ruoan hyvä ja tasainen laatu varmistetaan testatuilla resepteillä ja turvallisilla raaka-aineilla.
 

Erityisruokavaliot

Perusruokavalio suunnitellaan niin, että se sopii mahdollisimman moneen makuun ja erityisruokavalioon sellaisenaan. Perusruokalistan lisäksi Ravioli suunnittelee useita erityisruokavalioita eri asiakasryhmien tarpeet huomioiden. Joidenkin sairauksien, kuten keliakia, hoidossa oikea ruokavalio on ainoa hoitokeino. Ravioli valmistaa vaativimmatkin ruokavaliot muun muassa syöpä- , munuais-, anoreksia- ja lapsipotilaille.
 
Tarvittaessa lääkäri voi antaa lähetteen ravitsemusterapeutin vastaanotolle, jossa annetaan henkilökohtaista ravitsemusohjausta.
 
Etsi sairauteen liittyvää tietoa Terveyskirjastosta