Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Professori Teppo Järvinen kansainväliselle riippumattomien asiantuntijoiden listalle

Professori Teppo Järvinen kansainväliselle Industry-Independent Experts -listalle

Ensimmäisenä suomalaisena listalle valittu Järvinen on herättänyt keskustelua sairauksien ylidiagnostiikasta, tarpeettomista hoidoista ja taloudellisten sidonnaisuuksien haitallisista vaikutuksesta hoitosuosituksiin.
 

Ortopedian ja traumatologian professori Teppo Järvinen HYKS Tukielin- ja plastiikkakirurgian tulosyksiköstä on palkittu polvikirurgian ja osteoporoosin asiantuntija, jonka tutkimustuloksia on julkaistu arvostetuissa lääketieteellisissä julkaisusarjoissa. Hän on muun muassa kirurgisen tutkimuksen asiantuntijaorganisaatio IDEAL Collaborationin jäsen. 


Eturistiriidat saattavat vinouttaa
lääketiedettä koskevaa uutisointia

Riippumattomien asiantuntijoiden List of Industry-Independent Experts -listaa on ylläpidetty vuodesta 2007, jolloin arvostettu British Medical Journal  julkaisi sen. Luettelon perustajiin kuuluvien BMJ:n apulaispäätoimittaja Jeanne Lenzerin ja Shannon Brownleen mukaan toimittajat usein unohtavat lääketiedettä koskevassa uutisoinnissa, että eturistiriidat saattavat vinouttaa asiantuntijahaastateltavien käsityksiä.

Riippumattomista kansainvälisistä asiantuntijoista kootun luettelon tarkoituksena on Lenzerin ja Brownleen mukaan auttaa toimittajia ja päättäjiä erottamaan kaupallinen markkinointiviestintä tieteestä ja parantaa terveysjournalismin tasoa.

  


Tulosta
4.7.2017 15:10