Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Potilailta hyvää palautetta terveyslaihdutusvalmennuksesta

Potilailta hyvää palautetta terveyslaihdutusvalmennuksesta

Paljon hyvää palautetta ja kehittämisehdotuksia saatiin, kun viitisenkymmentä Painonhallintatalon terveyslaihdutusvalmennuksessa olevaa kokoontui kesäkuun alussa vaihtamaan kasvokkain kuulumisia yhdessä valmentajiensa ja muiden valmennettavien kanssa.
Painonhallintatalo on yksi HUS.n koordinoiman Terveyskylän ”taloista”.  Syksyllä 2016 talossa avattiin digitaalinen terveyslaihdutusvalmennus, johon potilaat pääsevät lähetteellä. Valmennukseen on otettu jo kolmisensataa potilasta.


Upeita kontakteja

Terveyslaihdutusvalmennuksessa jokainen potilas saa oman valmentajan, joka on kokenut ja valmentamiseen kouluttautunut terveydenhuollon ammattilainen. Valmentaja ja valmennettava ovat digiympäristössä kontaktissa viikoittain.

-  Valmennettavien ja valmentajien välille on syntynyt upeita konkakteja, ja uskon että tämä on juuri se kantava voima monille potilaillemme, sanoo professori Kirsi Pietiläinen, joka on kerännyt tutkimustietoa ensimmäisestä 200 potilaasta.


Oman elämän kokonaisremontti –
ei laihdutuskuuri


Painonhallintatalon terveyslaihdutusvalmennus ei ole laihdutuskuuri, vaan tähtäimessä on kokonaisvaltainen oman elämän tarkastelu, jonka myötä myös terveempi ja kevyempi elämä mahdollistuu.

Terveyslaihdutusvalmennuksessa ovat antaneet positiivista palautetta siitä, että ohjelma kestää kokonaisen vuoden. Sinä aikana omaan elämäntapaansa ja painonhallintaan ehtii paneutua kunnolla, ja tilapäisistä retkahduksistakin on helpompi nousta luotettavan ja tutun valmentajan tuella.

Valmennuksen aloittaneiden potilaiden painoindeksi on lähtötilanteessa keskimäärin 40. Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana painot ovat lähteneet useimmilla potilailla laskuun – toisilla enemmän, toisilla vähemmän.  Keskimäärin painot ovat pudonneet 3 %.


n
tarvitaan

Asiakasillassa moni toi esiin tarpeensa päästä tapaamaan valmentajaa myös kasvokkain. Myös muiden valmennettavien tapaaminen koettiin hedelmällisenä.

Asiakasillan yleisfiilis oli iloinen ja positiivinen. Olimme hyvin iloisia saadessamme niin paljon ideoita jatkokehittämiseen, sanoo Painonhallintatalon palvelupäällikkö Virpi Lusenius.

Painonhallintatalon Terveyslaihdusvalmennukseen pääsee lähetteellä. Lähetettä voi pyytää omalta lääkäriltä. Tutustu taloon: www.painonhallintatalo.fi​

 

 

Tulosta
19.6.2017 15:00
Painonhallintatalo_fi.jpg