Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Päijät-Häme siirtyy Hyksin erva-alueeseen

Päijät-Häme siirtyy Hyksin erva-alueeseen

Yliopistosairaala Hyksin erityisvastuualue laajenee ensi vuoden alussa, kun Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä siirtyy osaksi Hyksin ervaa.
 
Jo ennestään erva-alueeseen kuuluvat Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote sekä Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Carea.

Suomessa on viisi erva-aluetta, joiden vaativasta erikoissairaanhoidosta vastaa yliopistosairaala. Helsingillä, Turulla, Tampereella, Oululla ja Kuopiolla on kaikilla omat erva-alueensa.
 
Päijät-Hämeen siirryttyä osaksi Hyksin erva-aluetta HUS:n palvelujen tuotanto kasvaa entisestään. On arvioitu, että Päijät-Hämeestä tulee vuonna 2018 yli 21 000 potilaskäyntiä HUS:iin. Careasta arvellaan tulevan noin 16 000 ja Eksotesta yli 8000 käyntiä.
 
Päijät-Hämeen alueella asuu 212 000 asukasta, joten myös väestöpohja kasvaa. Mukaan tulee myös 15 uutta kuntaa.
 
 
Klikkaa kuva suuremmaksi
 

Lahdessa toimiva sädehoitoyksikkö Hyksin syöpäkeskukseen

 
Päijät-Hämeen sädehoitoyksikkö siirtyy osaksi Hyksin syöpäkeskusta niin ikään 1.1.2018 alkaen. Yksikkö sijaitsee Lahdessa. Samalla yksikön henkilöstö siirtyy Syöpäkeskuksen palvelukseen.
 
Lahden yksikkö lisää Hyksin sädehoitokäyntejä noin 16 prosentilla. Lahden sädehoitoyksikössä toteutetaan ulkoista sädehoitoa kahdella lineaarikiihdyttimellä. Lisäksi tänä vuonna on otettu käyttöön hengitystahdistettu sädehoito. Hoidon suunnittelua varten käytössä on CT-laite.
 
Tähän saakka Päijät-Hämeen potilaiden sarkoomat, kivessyövät, penissyövät, stereotaktinen sädehoito, harvinaiset syövät sekä autologiset kantasolusiirtopotilaat on hoidettu Tampereella. Tällaisia potilaita on alueella vuosittain noin 60.
 
- Lahden sädehoitoyksikkö on saanut potilailta jatkuvasti hyvää palautetta ja henkilöstö on ammattitaitoista ja motivoitunutta. Hyksin syöpäkeskuksen tavoitteena on, että Lahden hyvin toimiva yksikkö toimii jatkossakin nykyaikaisin ja laatujärjestelmiin perustuvin menetelmin, Hyksin syöpäkeskuksen toimialajohtaja Johanna Mattson sanoo.     
Tulosta
21.12.2017 12:49