Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Valtakunnalliseksi laajentuva Niveltalo tarjoaa tietoa nivelsairauksien hoidosta

Valtakunnalliseksi laajentuva Niveltalo tarjoaa tietoa nivelsairauksien hoidosta

Osana HUS:n koordinoimaa Terveyskylä-portaalia on avautunut tänään 13.3. Niveltalo. Se sisältää nivelterveyteen ja –sairauksiin liittyvää asiantuntijoiden tuottamaa luotettavaa tietoa sekä itse- ja omahoitopalveluita, oirearviointia ja palveluohjausta.
 


Niveltalon sisällöstä vastaa Hyksin tukielinkirurgian laaja asiantuntijaryhmä Peijaksen ja Töölön sairaaloista. Niveltalon sisältöä ja palveluita kehitetään jatkossa viiden yliopistosairaalan yhteistyönä.

Oiretestejä, jumppaohjeita

Niveltalo madaltaa kynnystä hakea apua nivelrikkoon. Jos kärsit nivelkivusta, voit aluksi jumpata kotona talon liikuntavinkkien avulla.

Niveltaloon on tulossa myös oiretestejä sinulle, joka mietit, kannattaako polvi- tai lonkkakivun takia hakeutua lääkärille.

Digihoitopolku opastaa eteenpäin

Niveltaloon on suunnitteilla digihoitopolku, jonka potilas voi halutessaan valita lähetteen saapumisen jälkeen.

- Tähän on suunnitteilla lukuisia uusia toimintoja asioinnin helpottamiseksi. Tavoitteena on mm., että potilas voi itse varata ajan poliklinikalle ja toimenpiteeseen kuten myös valita häntä hoitavan lääkärin, kertoo Niveltalon suunnitteluryhmän projektipäällikkö, ortopedi Tatu Mäkinen HYKS Tekonivelkeskuksesta.

Lisäksi potilasta voidaan ohjata koko prosessin ajan muistutuksilla, jotta hän on mahdollisimman hyvin valmistautunut hoidon seuraavaan vaiheeseen. Digitaaliset palvelut mahdollistavat myös oireiden omahoidon nykyistä tehokkaammin.

Ammattilaisetkin hyötyvät

Niveltaloon rakennettavaammattilaisten osio ohjaa terveydenhuollon ammattilaisia monissa nivelsairauksiin liittyvissä tilanteissa ja antaa selkeät ohjeet mm. siitä, mitkä tiedot tulisi näkyä hyvässä lähetteessä.

- Tämä tulee nopeuttamaan potilaiden oikea-aikaista ja tehokasta hoitoa, toteaa Mäkinen.


Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille.

Tulosta
13.3.2017 9:56
NIVELTALO_yhdlogo_rgb.png