Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Influenssakausi käynnistyy – HUS-sairaaloissa marraskuussa potilaiden ja heidän lähipiirinsä matalan kynnyksen rokotuspiste

Influenssakausi käynnistyy – HUS-sairaaloissa marraskuussa potilaiden ja heidän lähipiirinsä matalan kynnyksen rokotuspiste

Potilaiden ja heidän lähipiirinsä matalan kynnyksen joukkorokotuspisteitä perustetaan marraskuun ajaksi HUS-sairaaloihin.
 

Rokotteen saa helposti ja kätevästi ohi kulkiessaan. Rokotuspisteiden paikat ja ajankohdat löydät tästä.

Ennaltaehkäisevä potilaiden rokottaminen on merkittävä osa potilasturvallisuutta ja perusterveydenhuollon sekä erikoissairaanhoidon hyvää yhteistyötä. 

Kansallisen rokotusohjelman maksuttoman influenssarokotteen saavat henkilöt, joilla on vakavan influenssan eli keuhkokuumeen riski. Lisäksi influenssarokote on ilmainen ja tarpeellinen niille, joiden lähipiirissä on vakavan influenssan riskiryhmiin kuuluvia. Rokottamalla itsensä he suojaavat läheisiään.
 
Vakavan influenssan riskiryhmiä ovat yli 65-vuotiaat perusterveet sekä raskaana olevat ja 6–35 kuukauden ikäiset lapset. Lisäksi heitä ovat potilaat, joilla on lisääntynyt infektioherkkyys sairauden tai saamansa hoidon takia, esimerkiksi krooninen sydän-, maksa-, munuais- tai keuhkosairaus, diabetes, reumaattinen tai neurologinen sairaus, tulehduksellinen suolistotauti, syöpä, veritauti sekä elin- tai kantasolusiirto. Myös merkittävä ylipaino on riskitekijä.
 
HUS:n johto suosittelee kaikille ennen sairaalaan hoitoon (kuten syöpähoitoon) tulevia ottamaan etukäteen influenssarokotteen.
 
Tulosta
28.10.2016 11:01