Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Hyvinkää ja Peijas Suomen parhaiden koulutussairaaloiden joukossa

Hyvinkää ja Peijas Suomen parhaiden koulutussairaaloiden joukossa

Terveyskeskukset pärjäsivät parhaiten Nuorten Lääkärien Yhdistyksen (NLY) tekemässä erikoistuvien lääkärien koulutuspaikkaselvityksessä. HUS:n sairaaloista Hyvinkää ja Peijas rankattiin parhaiden joukkoon.
 
Tämä oli Suomessa ensimmäinen kerta, kun sairaaloita ja terveyskeskuksia arvioidaan erikoistuvien lääkärien koulutuspaikkoina. Kyselyn perusteella täydet viisi tähteä sai seitsemän paikkaa, joista viisi oli terveyskeskuksia ja kaksi – Päijät-Häme ja Vaasa – keskussairaaloita.

Neljän tähden koulutuspaikkoja oli 11, joukossa myös Hyvinkään ja Peijaksen sairaalat. Tässä ryhmässä oli vain yksi terveyskeskus ja ainoana yliopistosairaalana Oulu.

Selvityksessä havaittiin korrelaatio toteutuneen ohjauksen ja koulutuspaikkaan tyytyväisyyden välillä. Parhaimmissa koulutuspaikoissa oli nimetty työsuhteen alussa oma ohjaaja ja ohjaukselle oli varattu säännöllinen aika. Hyvissä koulutuspaikoissa koulutuksiin päästiin osallistumaan säännöllisesti ja konsultointimahdollisuuksia kehuttiin.

Negatiivisten arvioiden taustalla nousi esiin erityisesti työkuorma. Niukka perehdytys sekä seniorituen puute rasittivat ja pelottivat erikoistuvia. Myös vanhanaikainen, joustamaton ja hierarkkinen työympäristö sekä halventavalta tuntuva kohtelu nousivat esille.

Kysely tullaan tämän jälkeen toistamaan vuosittain. Tämän vuodet täydelliset tulokset löytyvät sivulta https://www.nly.fi/tulokset.
Tulosta
11.1.2018 14:31