Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Hyksin tekonivelkirurgisten potilaiden hoitoonpääsy nopeutunut - viime vuonna ennätysmäärä leikkauksia

Hyksin tekonivelkirurgisten potilaiden hoitoonpääsy nopeutunut - viime vuonna ennätysmäärä leikkauksia

 

_MS_2900.jpg
Peijaksen sairaalassa sijaitsevassa Hyksin tekonivelkirurgisessa yksikössä tehtiin vuonna 2016 liki 2900 polven, lonkan ja pienempien nivelten tekonivelleikkausta.

Näistä alle 500 oli uusintaleikkauksia, jotka koko HUS-piirin alueelta tehdään valtaosin Hyksissä.

Tekonivelkirurgian kokonaismäärässä kasvua edellisvuoteen nähden oli noin 500 leikkauksen verran, ja parin vuoden aikana leikkausmäärä on Peijaksessa kasvanut kaikkiaan yli 30 %:lla.


Kahdessa kuukaudessa leikkaukseen 

Potilaat pääsevät Hyksissä tekonivelleikkaukseen keskimäärin 8 viikon kuluttua leikkauspäätöksestä. Tämä valmistautumisaika on sopiva suurimmalle osalle potilaista. Sen puitteissa pystytään myös leikkausta edeltävät välttämättömät ennakkovalmistelut, esim. suun ja hampaiden terveydenhuolto, toteuttamaan hyvin ja hallitusti.

"Näin potilaan hoitoketju toimii mahdollisimman sujuvasti ja usein potilaan oman aikataulun sallimissa puitteissa", sanoo tekonivelkirurgiasta vastaava ylilääkäri Jarkko Leskinen HYKS Tukielin- ja plastiikkakirurgian tulosyksiköstä.

Tavoitteena on, että potilaat hakeutuisivat hammaslääkärille jo ennen leikkaustarpeen polikliinistä arviointia. Tätä on pyritty kehittämään yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien suun terveydenhuollon yksiköiden kanssa.


Potilaat tyytyväisiä hoitoonsa

Peijaksen sairaalan tekonivelkirurgiset potilaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä hoitoonsa. Asiakastyytyväisyyttä mitataan säännöllisesti. Tuoreimman marraskuussa 2016 tehdyn kyselyn mukaan kokonaisarvio hoitojaksosta oli 4,90 asteikolla 1-5.

"Korkeatasoinen potilashoito on monen tekijän summa. Viime vuosina tekonivelkirurgisten potilaiden hoitoprosessia on kehitetty sen kaikilla osa-alueilla, koko prosessi on ollut suurennuslasin alla, kertoo Leskinen.


Tulosta
25.1.2017 9:32