Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HYKS-alueen selkäkirurgian keskittäminen parantaa potilashoidon laatua ja saatavuutta

HYKS-alueen selkäkirurgian keskittäminen parantaa potilashoidon laatua ja saatavuutta

HYKS-alueen selkäkirurgiset potilaat hoidetaan nyt keskitetysti Töölön sairaalassa. Jorvin sairaalan selkäkirurgisen yksikön toiminta integroitiin hiljattain osaksi Töölön sairaalan selkäkirurgisen yksikön toimintaa.
 

Töölön sairaalassa selkäkirurgisten potilaiden hoidosta vastaavat ortopedian ja traumatologian sekä neurokirurgian erikoislääkärit.  

- Erikoisalojen yhteistoiminta tiivistyy. Pystymme hyödyntämään parhaita oppeja ja käytäntöjä puolin ja toisin. Toiminnan keskittäminen takaa aiempaa paremmat mahdollisuudet erityisosaamisen ja potilashoidon kehittymiselle, kertoo toimialajohtaja Jarkko Pajarinen HYKS Tukielin- ja plastiikkakirurgian tulosyksiköstä.   

 

Selän ongelmat lisääntyvät väestön ikääntyessä

  
 

Erilaisten selän ja koko tukirangan alueen kulumasairaudet, mm. välilevysairaudet ja rangan alueen nivelrikko lisääntyvät väestön ikääntymisen myötä.

Hoidon keskittämisellä tavoitellaan paitsi kiireettömän myös päivystyksellisen hoidon piiriin kuuluvien potilaiden leikkaushoitoon pääsyn nopeutumista.

-  Tavoitteenamme on tarjota huippuosaamista kaikkina vuorokauden aikoina myös välitöntä hoitoa tarvitseville potilaille, mm. tapaturmien aiheuttamien vammojen ja kulumasairauksien aiheuttamien oireiden äkillisten pahenemisten hoidossa, kertoo Pajarinen.

 

Kuva: Töölön sairaalassa tullaan keskittämisen myötä tekemään yli 2200 selkäkirurgista leikkausta vuodessa. Selkäkirurgi Laura Tielinen on yksi sairaalan selkäortopedeista.

 

 

Tulosta
2.1.2017 11:27