Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUS:ssa syötiin maailmanennätyspuuroa

HUS:ssa syötiin maailmanennätyspuuroa

Meilahden tornisairaalan aulaan pystytetty puurobaari yllätti iloisesti ohikulkijat keskiviikkoaamuna. Potilaat, omaiset, lääkärit, hoitajat, rakennusmiehet ja taksikuskit istuutuivat saman pöydän ääreen syömään luomukaurapuuroa mustikkakeiton kera.
 

Jonna Hilpi ja Erika Korpelainen2.jpg
Meilahdessa puuroa tarjoilivat ravitsemusasiantuntija Jonna Hilpi (vas.), hankinta-asiantuntija Erika Korpelainen (oik.) ja suunnittelija Minna Salin HUS-Tukipalveluista. Kuva: Sini Garam.

Meilahden tornisairaalan ja Jorvin sairaalan auloissa järjestettiin keskiviikkona 6. syyskuuta puurotempaus, jolla HUS osallistui luomupuuron syönnin maailmanennätyksen tekemiseen. Tavoitteena oli tarjota ilmaiseksi 400 annosta luomukaurapuuroa ensisijaisesti potilaille ja heidän omaisilleen, mutta myös työntekijöille.

Luomupuurotempauksessa oli mukana muun muassa kouluja, päiväkoteja, ravintoloita, yrityksiä ja vankiloita, jotka järjestivät erilaisia puurotempauksia ympäri maata. Niissä syödyt puurot ilmoitettiin nettilaskuriin. Luomupuuron ME –tempaus juhlistaa satavuotiasta Suomea ja on osa ELO-säätiön Syödään yhdessä –teemaa.

Yleiskuva oikealla Tuula Lasander2.jpg– Halusimme juhlavuoden kunniaksi lisätä näkyvyyttämme potilaille tarjoilemalla ilmaiseksi puuroa, mutta tietenkin samalla osallistua maailmanennätykseen, sanoi ravitsemuasiantuntija Jonna Hilpi HUS-Tukipalveluista.

– Mielestämme tämä on hieno tapahtuma ja tässä korostuvat suomalaiset, ravitsemuksellisesti täysipainoiset ja vieläpä herkullisen makuiset raaka-aineet.
HUS-Tukipalvelut tulosalueen johtaja

Tuula Lasander (vas. keskellä) poikkesi
myös nauttimaan luomukaurapuuroa.
Kuva: Tuula Riihimäki-Hämäläinen.

Syödään yhdessä –teemavuotta vetää ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö.

– Sairaalassa olo ei aina ole niin mukavaa, ja ajattelimme, että aamupuuron syöminen yhdessä olisi sellainen valopilkku potilaille, sanoi säätiön projektipäällikkö Sini Garam.

Meilahden ja Jorvin puurobaareissa syötiin aamupäivän aikana yhteensä 368 annosta puuroa. Luomupuuron syönnin maailmanennätys syntyi 390 230 annoksella.
Tulosta
7.9.2017 14:29