Meilahden tornisairaalan peruskorjaus

Meilahden tornisairaalan vuodeosastotornin peruskorjaus alkoi syksyllä 2011. Peruskorjaus valmistui marraskuussa 2014. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain, ensimmäinen vaihe huhtikuussa ja toinen syyskuussa 2015.  Tornisairaalan vuodeosasto-, leikkaus- ja poliklinikkatoimintoja on siirretty peruskorjauksen ajaksi muihin HYKS-alueen sairaaloihin sekä alueelle rakennettuun vuodeosastosiipeen.  Peruskorjauksen kustannusarvio on n. 99 miljoonaa euroa.

Peruskorjauksen jälkeen Meilahden tornisairaala on vaativan erikoissairaanhoidon vaatimukset täyttävä moderni sairaala. Julkisivun ilme säilyy vuonna 1965 valmistuneessa ja suojellussa sairaalarakennuksessa uudistettuna entisenlaisena, mutta sisäpuolelta sairaala uusittiin täysin.

Uudistuneessa Meilahden tornisairaalassa kukin kerros muodostaa yhden osastokokonaisuuden. Sairaansijoja on vähemmän kuin vanhassa potilastornissa, yhteensä 30 sairaansijaa / kerros. Jokaisessa kerroksessa on 11 yhden hengen huonetta, ja muutkin potilashuoneet ovat pienehköjä. Osastoille tulee huonekohtaiset saniteettitilat.

Uuteen sairaalaan sijoitetaan vatsaelinkirurgian, urologian, sydän- ja thoraxkirurgian, verisuonikirurgian, kardiologian ja neurologian vuodeosastoja, ja sairaalaan valmistuu nykyistä enemmän teho- ja tehovalvontapaikkoja. 

Myös monet potilaiden tutkimiseen ja hoitoon liittyvät prosessit ja tukitoiminnot suunnitellaan täysin uudelleen.