Lohjan sairaala, psykiatrian uudisrakennus

​ 
HUS rakentaa Lohjan sairaalan viereen uutta psykiatrista sairaalaa, joka liitetään nykyiseen sairaalarakennukseen yhdyskäytävällä. Uusi sairaalarakennus tulee palvelemaan Lohjan ja tarvittaessa Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueiden väestöä sekä Lohjan alueen perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdepalveluita.

Rakennukseen tulee aikuispsykiatrian käyttöön 28 sairaansijaa sekä tarvittavat psykiatriset avohoitotilat. Uudisrakennuksen valmistuttua HUS luopuu vuokraamastaan Paloniemen sairaalasta, joka ei huonokuntoisena ja vanhana kiinteistönä täytä enää nykypäivän psykiatrisen osastohoidon vaatimuksia. Uudisrakennuksessa vuodeosastotilat sijoittuvat 2. kerrokseen, jossa potilashuoneet ovat yhden hengen huoneita. Psykiatrian avohoitotoiminta sijoitetaan 1. kerrokseen.

Rakennus valmistuu tammikuun alussa 2018 ja tilojen käyttöönotto on tammi-helmikuussa 2018. Rakentamiskustannukset ovat noin 17 miljoonaa euroa.


Maalämmöstä energiaa

Tämä rakennushanke on HUS:n energiatehokkuuden kärkihanke. Energiamuodoksi on valittu maalämpöjärjestelmä, joka tuottaa uudisrakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergiasta suurimman osan.


 

 

 Yhteystiedot

 
​Teuvo Koivisto
kiinteistöpäällikkö
HUS-Tilakeskus
050 5299 852