Lohjan sairaala, psykiatrian uudisrakennus

​ 
HUS rakentaa Lohjan sairaalan viereen uutta psykiatrista sairaalaa, joka liitetään nykyiseen sairaalarakennukseen yhdyskäytävällä. Uusi sairaalarakennus tulee palvelemaan Lohjan väestöä sekä Lohjan alueen perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdepalveluita.

Rakennukseen tulee aikuispsykiatrian käyttöön 20 sairaansijaa sekä päihdepalveluiden käyttöön 4 sairaansijaa. Rakennukseen tulee myös psykiatriset avohoitotilat. Uudisrakennuksen valmistuttua HUS luopuu vuokraamastaan Paloniemen sairaalasta, joka ei huonokuntoisena ja vanhana kiinteistönä täytä enää nykypäivän psykiatrisen osastohoidon vaatimuksia. Lisäksi osa vuokrakohteista siirtyy uudisrakennukseen. Uudisrakennuksessa vuodeosastotilat sijoittuvat 2. kerrokseen, jossa potilashuoneet ovat yhden hengen huoneita. Psykiatrian avohoitotoiminta sekä päihdepalvelut sijoitetaan 1. kerrokseen.

Rakennus valmistuu joulukuun lopussa 2017 ja tilojen käyttöönotto on tammikuun lopussa 2018. Rakentamiskustannukset ovat noin 17 miljoonaa euroa.


Maalämmöstä energiaa

Tämä rakennushanke on HUS:n energiatehokkuuden kärkihanke. Energiamuodoksi on valittu maalämpöjärjestelmä, joka tuottaa uudisrakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergiasta suurimman osan.


 

 

 Yhteystiedot

 
​Teuvo Koivisto
kiinteistöpäällikkö
HUS-Tilakeskus
050 5299 852