Erikoistuvien koulutukset

HUS Perusterveydenhuollon yksikön järjestämiä ja Helsingin yliopiston yleislääketieteen ja perusterveydenhuollon osaston hyväksymiä koulutuksia yleislääketieteeseen erikoistuville.


 

TEEMAKOULUTUKSET

Teemakoulutusten osallistumismaksu on 175 e (+alv. 24 %)​. Osallistumismaksu laskutetaan koulutuksen jälkeen. 

18.9.2018 ja 15.11.2018
Empatia ja työssäjaksaminen -teemakoulutus 18.9. 
Empatia ja työssäjaksaminen -teemakoulutus ​15.11.

Sama työpaja järjestetään syksyn aikana kahdesti, ja yhteen työpajaan mahtuu korkeintaan 30 osallistujaa.

Tutkitusti empatia vähenee lääkäriksi kouluttautumisen aikana ja empaattisella työotteella on yhteys sekä parempiin hoitotuloksiin, että työhyvinvointiin. Koulutuksessamme keskitymme helposti lähestyttäviin lääkäreille räätälöityihin näyttelijäntyön ruumis-mieliharjoitteisiin. Teemoina ovat empatia ja työssäjaksaminen. Koulutuspäivän kesto on kuusi tuntia ja se jakautuu aamu- ja iltapäiväosioihin. Kouluttajina toimivat yleislääkärikouluttaja Jarkko Suomela ja näyttelijä, yleislääketieteeseen erikoistuva Olli Kontulainen.

Ilmoittaudu koulutuksiin:
Empatia ja työssäjaksaminen ​18.9.2018 - ilmoittautuminen on päättynyt
Empatia ja työssäjaksaminen 15.11.2018 - ilmoittautuminen päättyy 15.10.

 

23.10.2018
Oma ammattitaito - pääomani -teemakoulutus

Työpajassa painopiste on osaamisen kuvaamisessa, arvioinnissa ja kehittämisessä. Työpajaan sisältyy ennakkotehtävä ja harjoituksia. Koulutukseen voidaan ottaa korkeintaan 48 osallistujaa.

Ilmoittaudu koulutukseen:
Oma ammattitaito - pääomani, 23.10.2018 - ilmoittautuminen päättyy 25.9.

Lisätietoja ja peruutukset: 
Sirpa Korpela


 

ALOITUSSEMINAARIT

Suosittelemme, että yleislääketieteeseen erikoistuvien aloitusseminaariin osallistutaan runkokoulutusvaiheen aikana siten, että suoritettuna on vähintään 9 kk terveyskeskuspalvelua.

Aloitusseminaari on maksuton.

Seminaaripäivänä käynnistyy Moodle-pohjainen 6 viikon kestoinen Y-HOPS-verkkokurssi, jonka aikana laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutukseen osallistuvilla tulisi olla toimiva Helsingin yliopiston käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoite.

4.12.2018 
Eväitä erikoistumiseen -aloitusseminaari (ohjelma tulossa)
Paikka: Meeting Park, Helsinki

Ilmoittaudu koulutukseen:
Eväitä erikoistumiseen -aloitusseminaari - ilmoittautuminen päättyy 15.11.

Lisätietoja ja peruutukset: 
Sirpa Korpela


 
YLEISLÄÄKETIETEEN ERITYISKOULUTUKSEN HALLINNON JA
SOSIAALITURVAN KOULUTUS (16 h)

Yleislääketieteen erityiskoulutukseen kuuluu 16 tunnin kurssimuotoinen koulutus, joka perehdyttää terveydenhuollon hallintoon ja sosiaaliturvajärjestelmään.

Seuraava koulutus järjestetään Helsingissä keväällä 2019.

Kurssiin sisältyy Moodle-oppimisympäristössä toteutettava verkkokurssi, jonka kesto vastaa yhteensä 8 tuntia noin neljän viikon aikana. Verkkokurssi toimii pohjana kurssin lähiopetuspäivälle (8 tuntia), jolloin aiheisiin syvennytään asiantuntijoiden johdolla. Suoritusmerkinnän edellytyksenä on aktiivinen osallistuminen molempiin osioihin sekä verkkopalautelomakkeen täyttäminen kurssin jälkeen. Pelkästä lähiopetuspäivästä tai pelkästä verkko-opiskelusta ei anneta suoritusmerkintää erikseen.

Jokaisella koulutukseen osallistuvalla tulee olla toimiva yliopiston käyttäjätunnus verkko-opiskelua varten. Lisätietoa HY:n käyttäjätunnuksista helpdeskin sivuilta.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti Helsingin yliopistossa YEK-vaihetta suorittaville. Muiden yliopistojen opiskelijoita voidaan ottaa koulutukseen, jos tilaa riittää. Olethan tällöin yhteydessä erikoissuunnittelija Maija Hartikaiseen.
 
Ilmoittautuminen kevään 2019 koulutukseen avataan loppuvuodesta 2018.
 
 
Lisätietoja koulutuksesta antaa erikoissuunnittelija Maija Hartikainen

​ ​​​​